Een uniek sportevenement in Handel en omstreken, waarbij 100% van de opbrengst ten behoeve komt aan onderzoek naar schildklierkanker.

Stichting de Dappere Strijder organiseert voor haar tweede editie van ‘de dappere strijd’ een triatlon in Handel en omstreken. Na een succesvolle eerste ‘dappere strijd’, waarbij 17 afgevaardigden van Stichting de Dappere Strijder de alternatieve Elfstedentocht fietsen (250 kilometer) fietsten in 2022. Hiermee werd een bedrag van ruim €15.000,- opgehaald, dat werd overdragen aan Stichting Hersentumoren voor onderzoek naar hersentumoren.

Op zaterdag 31 augustus 2024 zal Stichting de Dappere Strijder, in samenwerking met De Rooye Plas Handel, een Triatlon organiseren in Handel en omstreken. Deelnemers kunnen kiezen voor de halve (1900 meter zwemmen, 90 km. fietsen en 21.1 km hardlopen) of een kwart (1000 meter zwemmen, 45 km. Fietsen en 10 km hardlopen) triatlon. Alles zal plaatsvinden in Handel en omstreken (omliggende dorpen).

Het is vanaf vandaag mogelijk om je interesse te tonen in deelname aan onze aankomende ‘dappere strijd’. Via deze link kun je jezelf aanmelden (nog geen definitieve deelname), waarna je later meer informatie over mogelijke deelname zult ontvangen. Als deelnemer wordt verwacht dat je fondsen en sponsors werft, waarbij we als collectief een zo hoog mogelijk bedrag nastreven. De volledige opbrengst van dit evenement zal worden gebruikt voor onderzoek naar schildklierkanker.